Jobba som certifikatsingenjör till på Åkers Sweden AB, Åkers styckebruk

Strängnäs, Teknik&Ingenjör

Arbetsuppgifter

I rollen som certifikatsingenjör har du en viktig del i det dagliga operativa arbetet i Åkers Swedens produktionsprocess. I uppdraget ingår, som första ansvar, att färdigställa och utveckla kundanpassade certifikat. I uppdraget ingår, som andra ansvar, även att utföra provpreparering och analys i mikroskop och spektrometer som krävs enligt kund/interna krav samt underhålla och ställa inutrustningarna inom ansvarsområdet så att dessa är tillgängliga/ tillförlitliga.

Du kommer att arbeta inom vår teknikavdelning ingå i ett team bestående av 6 kompetenta kollegor med olika specialistområden. Tillsammans kommer ni arbeta för att säkerställa produktkvalitén. Arbetet innebär en stor del självständigt arbete.

Vem är du?

Vi söker dig som nyligen har slutfört eller håller på att slutföra din högskoleutbildning med teknisk inriktning, gärna maskiningenjör eller utbildning i metallurgi. Vi söker dig som vill utvecklas inom vår verksamhet och vi erbjuder dig en tjänst på en central avdelning inom vår verksamhet. Det är ett krav att du har god muntlig och skriftlig förmåga i svenska och engelska eftersom du kommer att kommunicera med flera av företagets avdelningar och intressenter.

För att trivas i denna roll ser vi att du har ett brinnande intresse för teknik och produktion och har goda kunskaper i Officeprogrammen. Vidare tar du ansvar för dina arbetsuppgifter och driver självständigt dina processer framåt.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper såsom att du äger stort personligt driv, är noggrann och är ansvarskännande. Givetvis är du serviceinriktad samt har lätt för att kommunicera med andra personer.

Arbetstiderna är kl 5,15 –16,15 då du behöver skifta med en kollega för att säkerställa provprepareringen. I höst kan arbetstiderna komma att förlängas till kl 5,15 –18,15 när vi planerar att gå upp i produktionstakt.

För mer information kontakta gärna Teknikchef, Thomas Rasmussen, på telefon 0159-32158 eller via mail thomas.rasmussen@akersrolls.com eller HR-chef, Ulrika Scherberg, på telefon 0159-32154 eller via mail ulrika.scherberg@akersolls.com

Fackliga företrädare:

Unionen: Lars-GöstaBergström, 0159-32262. lars-gosta.bergstrom@akersrolls.com

Akademikerna: Mattias Abrahamsson, 0159-32225. mattias.abrahamsson@akersrolls.com

Din ansökan skickar du till ulrika.scherberg@akersrolls.com snarast. Löpande urval skereftersom tillträde önskas snarast.

Om Åkers Sweden AB

Åkers Sweden AB är ett dotterbolag till Union Electric Steel Corporation, som är en ledande tillverkare av smidda och gjutna valsar för världens stål-och metallindustri och tillsammans säljer vi valsar under varumärket Union Electric Åkers. Åkers Sweden AB har cirka 180 anställda och har sin produktionsanläggning i Åkers Styckebruk, som ligger i Strängnäs kommun ca 75 km från Stockholm. Det är också i Åkers Styckebruk som koncernen bedriver forskning och utveckling av gjutna valsar. Åkers Sweden AB producerar ett brett sortiment av gjutna valsar varav merparten går på export. Vi befinner oss nu i en spännande fas och bygger vår organisation för framtidens behov.

Om Union Electric Steel Corporation

Union Electric Steel Corporation är en ledande tillverkare av smidda och gjutna valsar för världens stål-och metallindustri. Bolaget tillverkar även göt-och smidesprodukter till olja-och gas, aluminium-och plastindustrin. Union Electric Steel Corporation har produktionsanläggningar i Storbritannien, Sverige, Slovenien och Kina. Koncernens huvudkontor ligger i Carnegie, Pennsylvania, USA. Union Electric Steel Corporation är ett dotterbolag till Ampco-Pittsburgh Corporation. http://www.uniones.com

Till säljare av annonserings-och rekryteringstjänster: Åkers Sweden AB gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.