Student

Är du ny student  eller kanske undrar vad ett bokbord eller vad en sittning är? För att underlätta har vi skrivit ner förklaring på några uttryck och tillställningar som föreningen anordnar. Det kan ses lite som ett studentlexikon i bokstavsordning.

Alumnikväll
Ett återkommande evanemang där föreningen bjuder in gamla studenter som berättar om sitt jobb samtidigt som medlemmarna får smörgåstårta

Bokbord
Inför varje ny läsperiod anordnar föreningen möjligheten att köpa och sälja studentlitteratur utan kostnad vid ett bord på akademin.

Finsittning
Föreningen anordnar årligen finsittning för medlemmarna där lokal hyrs och trerätters samt dryck och underhållning står på schemat.

Företagsevent
Föreningen bjuder in företag för att presentera sig och deras arbetsmiljö för att förbereda studenter inför arbetslivet.

Klagolunch 
Studenterna får tillfälle att ge synpunkter på utbildningen och kurser för att föreningen ska kunna föra vidare det till ansvariga för utbildningen.

Kursvalsmingel
För att hjälpa studenterna inför nya kursval finns lärare och studenter i andra årskullar som stöd vid frågor och rekommendationer.

Luciamys
I Lucia-tider arrangerar föreningen en mysig kväll med pyssel och pepparkakor.

Medlemsmöte
Möten där samtliga medlemmar är inbjudna för att höra och påverka aktiviteter.

Rookieperioden
När nya studenter börjar på ett program håller studentföreningarna introduktionsveckor med aktiviteter för att skapa gemenskap och kontakter.

Räkmackan
Företag bjuds in för att presentera ex-jobb och dessutom bjuds det på räkmacka och möjlighet till mingel med företagen.

Sittning
En sittning är en tillställning där ett större sällskap studenter samlas i en hyrd lokal med personal och mat och dryck serveras.

Snöbus
Medlemmarna samlas för aktiviteter i snön anordnad av föreningen.

Styrelsemöte 
Styrelsen som är framvalda av medlemmarna har möten för att diskutera framtida aktiviteter och vad som kan göras för medlemmarna.

Är du ny på programmet och kanske till och med nyinflyttad är det bara att höra av dig till föreningen om du har några frågor.